PARAMARIBO, 25 okt – De politieke ‘storm’ rond de aanleg (of niet) van de dijk in Commewijne lijkt voorbij. Volgens Paul Somohardjo, leider van Pertajajah Luhur, PL, had hij een “goed” gesprek met president Desiré Bouterse. De aanleg van de dijk langs de Suriname rivier zal worden voortgezet. De solo actie van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, schijnt succesvol te zijn gedwarsboomd.

Abrahams leek van het ene moment op het andere niet bereid de dijk verder te bouwen. Als argument gold dat bewoners van land waar de dijk moet komen, niet wilden verhuizen. Somohardjo was zo verontwaardigd dat hij een interpellatievoorstel indiende bij het parlement. Met Bouterse is afgesproken dat het voorstel om de regering ter verantwoording te roepen, wordt ingetrokken. Somohardjo hield eerder zijn zes parlementariërs thuis.

Het parlement ondervond de gevolgen meteen. Er kon niet worden vergaderd over het huisvestingsplan. Pertjajah Luhur lijkt de slag om de dijk gewonnen te hebben. Voor Somohardjo betekent het ook meer politiek krediet binnen en vooral buiten de coalitie. Abrahams is al eerder teruggefloten door zijn politieke bazen. Al in zijn eerste jaar als minister zorgde hij voor rumoer, omdat een zogenaamde miljoenenboete moest worden betaald aan Ballast Nedam.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.