Een deel van de opkomst tijdens de informatiebijeenkomst van Stiwewa

De Progressieve Buurtvereniging Stiwewa maakt vandaag een aanvang met haar onderwijs ondersteunend project voor jongeren van Winti Wai en omgeving. Tijdens het project zal het accent gelegd worden op het snel en succesvol verbeteren van de zwakke kanten van het kind. Stiwewa is tot het initiatief gekomen na uitgebreide gesprekken met al de VOJ-directeuren uit de omgeving Ramgoelam/Latour en de peiling van meningen van de leerlingen.

Zo moeten onder andere de schoolprestaties van de in dit project participerende leerlingen opvallend zijn verbeterd. Verder moet hun gedrag zodanig positief zijn beïnvloed dat vechtpartijtjes, schoolverzuim, pesten op school achterwege blijven.

De organisatie had afgelopen dinsdag een drukbezocht informatiebijeenkomst met de ouders/verzorgers, die samen met hun kinderen aanwezig waren. Op deze bijeenkomst werd men geïnformeerd over de start en duur van het project, de doelstellingen en beoogde resultaten alsook de overige activiteiten die nog op het programma van Stiwewa staan.

In verband met dit project heeft Stiwewa in de afgelopen periode ook gezocht naar geschikte personen om tijdens de huiswerkbegeleiding de vakken boekhouden, nederlands, rekenen, natuurkunde en wiskunde te verzorgen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.