PARAMARIBO-Voor het tiende achtereenvolgende jaar schenkt het marroninstituut stichting Sabanapeti in Utrecht (Nederland), onder voorzitterschap van kabiten André R.M. Pakosie, dit jaar weer aan zeventig scholieren en studenten uit arme gezinnen in Paramaribo en omgeving een goed gevulde schooltas. Het betreft scholieren en studenten met verschillende etnische achtergronden (marrons, inheems, creools, hindostaans, javaans).

Alle door de stichting geselecteerde scholieren en studenten ontvangen een rugzak met reken- en taalschriften, pennen, potloden, gum, liniaal en slijper. Kinderen van de lagere school krijgen ook tekenschriften en kleurpotloden en de middelbare scholieren een passerset, rekenmachine en woordenboek extra. Het schooltasproject van stichting Sabanapeti ‘Help een kind in Suriname het nieuwe schooljaar goed te starten’’is dit jaar wederom gesponsord door firma Koks Gesto (een Nederlandse groothandel in schoolmaterialen) uit Ochten en de natuurgeneeskundige praktijk Fytotheek Pakosie uit Utrecht.

De schoolpakketten die via Surinam Service Line zijn verstuurd, worden op dit moment al door de kinderen of hun ouders opgehaald. De ouders, die een te laag of geen inkomen hebben om hun kinderen goed uitgerust naar school te sturen, zijn erg blij met de steun van stichting Sabanapeti. Zij realiseren zich volgens Pakosie  hoe belangrijk onderwijs voor hun kinderen is om in de toekomst een goede plek in de maatschappij te verwerven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.