Een hond gedumpt aan de Jamaludinstraat. Ook deze hond werd opgenomen door de stichting Henk Abrahams. (Foto: P. van Uden)

PARAMARIBO-De stichting Henk Abrahams is niet meer in staat  zwerfdieren op te vangen. Ze heeft vandaag daarom een noodkreet de deur doen uitgaan: koop geen dier, maar adopteer!

“Wij zitten overvol, ondanks het feit dat wij niet over een asiel beschikken”, vertelt Cynthia Ashruf, oprichter en voorzitter van de stichting. Asruf heeft vaker geprobeerd om onder meer via Facebook adoptiegezinnen voor de dieren te vinden, maar er is nauwelijks response.

“Wij krijgen dagelijks meldingen van gedumpte dieren, en hoe graag wij ook de diertjes uit hun benarde situatie willen halen, het lukt niet. Er is geen plaats.” Ze zegt verder ongeveer twintig dieren in de opvang te hebben. De opvang kan pas plaatsvinden als er weer ruimte is.

“Het trieste is dat mensen hier een soort zucht hebben naar rashonden, zonder ook maar iets over de achtergrond van de dieren te kennen. En tegenwoordig worden er ook rashonden gedumpt”, vertelt ze verder aan de freelanceschrijver Paul Kraayer.

Stichting Henk Abrahams bestaat uit vrijwilligers die zich het lot van zwerfdieren aantrekken. Van de overheid krijgt de stichting geen steun. Het asiel van de stichting Dierenbescherming Suriname is ook continu vol, weet Ashruf.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.