Voorzitter Carlo Lansdorf (zie foto) en directeur Barbara Lont van Stichting de Stem zijn naar Aruba afgereisd om zich daar te verstaan met evangelisatie en maatschappelijke dienstverleners. Het contact met volle evangelie kerken in de regio bestaat al jaren. 

Volle evangelie band

De Stem zet zich al meer dan 20 jaar in voor het her-socialiseren van alcohol en drugsverslaafden. De stichting is een werkarm van De Volle Evangeliekerk Kinderen van het Licht. Deze religieuze organisaties heeft gedurende de loop der tijd volle evangeliebanden met de buurlanden Frans-Guyana en Guyana opgebouwd.

Samenwerken

Via een stelsel van zaken en personen wordt het samenwerken steeds hechter. Het verkondigen van Gods Woord en maatschappelijke dienstverlening gaan hand in hand.

Gestructureerde dienstverlening

Stichting de Stem heeft met zusterkerken langs de linker- en rechteroever van de Marowijnerivier menig opbouw- en welzijn-project geïnitieerd. Er worden vaak drugsverslaafden afkomstig uit het binnenland en Frans-Guyana voor behandeling en resocialisatie overgebracht naar de kliniek in Paramaribo. De voorbereiding om te komen tot gezamenlijke gestructureerde dienstverlening in Guyana zijn gaande.

HD

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.