PARAMARIBO-”Buru omin langa me luku yu… Fa ye wroko a gron fa sweti e fadong …
Tangi fu yu wroko!”Met deze woorden zingt Steve Mariat (bekend van de hits ‘Call on me’ en ‘Paramaribo’) de landbouwers toe in het lied ‘Buru’.

De initiatiefnemers willen met het lied waardering vragen voor de hardwerkende boeren en moeders, die volgens hen niet het respect krijgen dat zij verdienen.
‘Buru’ is gisteren, woensdag 3 april, officieel uitgebracht met een bijbehorende videoclip. Hierin is te zien hoe de boer al heel vroeg opstaat om op het land te werken of zijn gewassen te verkopen op de markt. “Dit terwijl anderen op dat moment misschien nog aan het feesten zijn”.

Verder zijn er in de videoclip verschillende boeren en moeders te zien, die met volle overgave met hun producten bezig zijn. “Maar ook de teleurstelling van de actualiteit dat de boeren nog steeds worden geteisterd door de extra dure brandstof”, wordt belicht zeggen de initiators. Desondanks sluiten de makers van de videoclip hoopvol af met het laten zien van jonge, toekomstige landbouwers.

Het doel van het lied is dat er bewustwording in de samenleving op gang komt voor de ondergewaardeerde boer. “En om hierover een discussie op gang te brengen”. Hiervoor is een Facebookpagina in het leven geroepen: ‘Brasa a Buru’.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.