Het is natuurlijk niemand toe te wensen.  Het is een drama als je tijdens de jaarwisseling gewond raakt vanwege het afsteken van vuurwerk. Een hand  of een vinger kwijt is erg. Maar een oog kwijtraken lijkt me nog erger en moeilijker te verwerken. Ondanks de vele waarschuwingen, is het toch elke weer raak.

Soms zegt men wel eens dat het de slachtoffers hun eigen schuld is. Ze zijn te laconiek en slaan alle waarschuwingen en adviezen in de wind.

Maar het feit dat zelfs de gerespecteerde onderdirecteur Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President van de Republiek Suriname, R., zijn oog op 31 december 2013 is kwijtgeraakt, zegt al veel. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Als het R., die alles over veiligheid weet, kan overkomen een oog kwijt te raken, wie zijn wij dan of onze kleine kinderen?

Ik wens in ieder geval de onderdirecteur heel veel sterkte toe en hoop dat het verder  wel zal gaan met de goede man. Maar laat het ook een waarschuwing zijn voor anderen en vooral de regering. Net als politicus Carl Breeveld ben ik van mening dat de afschiettijd van vuurwerk moet worden ingekort. Waarom? Het afsteken brengt te veel risico’s, ongelukken en daarmee onnodig veel leed met zich mee! Bovendien is het geld vermorsen!

Mevrouw I. Tobing

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.