PARAMARIBO/DEN HAAG – Ondanks strengere migratiewetgeving een belangrijk punt is voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders, stemden relatief veel Nederlandse Hindoestaanse Surinamers in 2010 op de PVV. VU-student Social Research Shashi Roopram onderzocht dit fenomeen en vond drie mogelijke verklaringen.

Morgen donderdag 30 augustus 2012 presenteert hij zijn onderzoek tijdens de KIESkleurig Conferentie 2012 in de Bibliotheek in Den Haag. De conferentie bestaat uit drie onderdelen: een presentatie van het onderzoek van Shashi Roopram van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Dr. Chan Choenni treedt op als referent.

Het Kieskompas zal tevens informatie verschaffen over de naderende verkiezingen en de rol van de etnische stem. Diverse Tweede Kamerleden gaan daarna verder met elkaar en met het publiek in discussie over verschillende onderwerpen. Waarom stemmen allochtonen op de PVV? Worden allochtone politici niet slechts ingezet om stemmen te winnen van hun achterban? Wat is het belang voor jongeren en allochtonen om te gaan stemmen?

Tijdens de conferentie gaan politici zoals Tofik Dibi (GroenLinks), Tanja Jadnanansing (PvdA), Sadet Karabulut (SP) en wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam met elkaar en met het publiek in discussie over deze en meer onderwerpen. Daarnaast vindt er een tweede paneldiscussie plaats met onder andere Andree van Es (wethouder van Amsterdam) en Kirty Matabadal (VN Jongerenvertegenwoordiger) over het onderwerp jongeren en (wereld)politiek.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.