PARAMARIBO, 4 mei – Het wel of niet voor de amnestiewet stemmen heeft wel degelijk gewicht gehad bij de herschikking van het regeerteam. Dit zegt Ronnie Brunswijk, leider van A Combinatie. President Desiré Bouterse is er weliswaar minder direct over. Er zouden andere normen hebben geteld bij het wegen van ministers. “Ik heb dat verhaal ook gehoord. Het heeft er niet zoveel mee te maken”, aldus Bouterse.

Hij zei dit tijdens een persconferentie na de formele introductie van zijn nieuw regeerteam. Brunswijk die ook aanzat, evenals Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, wond er minder doekjes om. Partners BEP en Nieuw Suriname zijn nu buiten de politieke boot gevallen. En laat nu geen van de twee mee hebben gedaan aan de stemming. Fout, vindt Brunswijk: “Het kan een rol hebben gespeeld. Als je zegt, we gaan rechts als coalitie, dan gaan we ook rechts.”

Toch zou niet alle afwijkend gedrag even streng beoordeeld zijn. De twee dissidente parlementariërs van BEP, Waldi Adjaiso en Diana Pokie, stemden ook niet. Zij blijven wel in de coalitie, zij het zonder directe beloning. De twee kregen zowaar de gelegenheid een kandidaat-minister aan te wijzen voor Regionale Ontwikkeling. “Eerst zeiden ze dat ze geen kandidaat hadden, maar een week later hadden ze twee. Maar toen was het te laat, er was al besloten”, zegt Brunswijk.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.