Stefanie Gentle is terug van weggeweest. De Miss Suriname 2011 vertoefde vijf weken in Ordos, China, om Suriname te vertegenwoordigen op de Miss World 2012 Pageant. Ofschoon Gentle niet in de top 30 viel, kijkt zij zeer tevreden terug naar haar participatie aan Miss World 2012. ‘116 missen, maar we konden het met elkaar vinden. Vooral met mijn kamergenoot, Miss Kenya, heb ik hele leuke tijden gehad in China. Het zijn herinneringen die je leven lang bij blijven.’ Gentle zegt dat de Miss World– organisatie alles heeft gedaan om de missen een leuke maar bovenal leerrijke periode te bezorgen in Ordos.

De onderlinge concurrentie werd volgens haar vooral duidelijk voelbaar in week drie van de competitie. ‘Ik liet me niet afdwalen door de onderlinge jaloezie, praatjes en boze blikken.’ De Miss Suriname 2011 zegt dat zij verschillende plaatsen in China hebben bezocht en dat zij echt onder de indruk is van de kolossale bouwwerken in dat land. Gentle zegt dat zij bijzonder trots was op haar zelf toen bekend werd dat zij een van de semi – finalisten was van Miss Top Model, een van de fast track events van Miss World. ‘Ik geloofde dat ik het aankon, maar toen bekend werd dat ik een semi finale plek had behaald, geloofde ik meer in mezelf.’ Volgens Gentle is dit het bewijs dat Surinaamse schoonheden niet onderdoen voor anderen. ‘Wij kunnen het ook.’

Op 05 oktober 2012 wordt de nieuwe Miss Suriname gekozen. Volgens Gentle zal deze miss vooral veel zelfvertrouwen, communicatievaardigheden en talent moeten hebben.  Stefanie Gentle zal na een korte rustperiode samen met APRA werken aan de voorbereiding van de tien missen op Miss Suriname 2012.

Widjai Ganesh

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.