“Opkoop/beleningen op gouden sieraden, wit/geel goud, VCB pandbewijzen”. Zo luidt één van de zinnen in de vele advertenties waarmee men bij dagelijks geconfronteerd wordt in de krant. Naast de traditionele geldschieters blijkt nu ook een andere groep zich gemeld te hebben, namelijk zij die waardevolle sieraden opkopen en ook VCB-pandbewijzen.

Het gaat vaak om personen die slechts hun telefoonnummer erbij vermelden, maar ook enkelen die een adres opgeven. Een financieel deskundige spreekt tegenover GFC Nieuws van een vervelende ontwikkeling. “Het zijn soms slechts stromannen van drugsbonzen”, zegt ze. Een stroman is iemand die bij transacties zijn naam leent.

“Vaak weet je ook niet vanwaar het geld afkomstig is. Volgens de deskundige leggen geldschieters de lener van het geld woekerrenten op en binnen de korste keren is men zijn/haar bezit kwijt indien men niet in staat is terug te betalen. Bij deze nieuwe groep ben je echter meteen jouw waardevolle bezit kwijt. De deskundige benadrukt dat de bank nog steeds het beste zijn om zaken mee te doen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.