Door Johan Donner

PARAMARIBO – In januari 2013 gaat het opleidingsinstituut ‘Scientia’ van start met de eerste Surinaamse beroepsopleidingen op het gebied van security, safty, integrity en management.

Als kick off gaat ‘Scientia’ vanmiddag in het Marriot Hotel om 17.30 uur van start met de Executive Class: Strategisch Security Risk Management.

Tijdens deze Executive Class zullen inzichten worden bijgebracht door sprekers die verschillende internationale onderscheidingen hebben gekregen.

Ook zal Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, UEFA lid en hoofdveiligheidscoordinator van het WK toernooi in Zuid-Afrika, inzichten bijbrengen over de beveiliging van grote sportevenementen.

Centraal staat de vraag: Wat kan het bedrijfsleven van de sport leren en wat kan de sport van het bedrijfsleven leren.

Als maatschappelijk doel en om de sport en het bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen, heeft ‘Scienta’ de ‘Michael van Praag studiebeurs’ in het leven geroepen.

Hierbij krijgen veel belovende sporters gratis een opleiding en begeleiding op management niveau bij ‘Scientia’.

Voor het bewaken van de kwaliteit van haar opleidingen en er op toe te zien dat deze toegesneden zijn op de Surinaamse situatie, is een Commissie van advies en aanbeveling in het leven geroepen.

Deze commissie bestaat uit de volgende personen: Sigmund Proeve, CEO De Surinaamsche Bank (Commissievoorzitter), Humphrey Tjin Liep Shie, plv. Hoofdcommissaris van politie, Mark U. Karg, National Counter Terrorism Coördinator, Rene van Essen, directeur Vereniging Surinaams Bedrijfsleven

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.