De bekende Surinaamse nieuwssite Starnieuws heeft een schokkend bericht geplaatst. Volgens het bericht hebben 3 mannen zich voorgedaan als politieagenten. Zij waren echter niet verkleed als agent, maar hadden normale dagelijkse casual kleding aan. De drie nep agenten hadden het gemunt op een echtpaar die nietsvermoedend thuis was. Dit incident heeft plaatsgevonden in Tourtonne-Noord.

De drie criminelen belden in de avond aan bij de het echtpaar. Op het moment dat een van de slachtoffers de voordeur opendeed was er nog niets verdachts. De drie personen vertelden namelijk dat zij politieagenten in burgerkleding waren. Zij vertelden het slachtoffer dat zij binnen moesten komen voor een huisonderzoek. Het nietsvermoedende slachtoffer gehoorzaamde en liet de drie mannen de woning binnen. Uiteraard had zij geen idee van de verkeerde intentie van de zogenaamde agenten in burgerkleding.

Eenmaal in de woning sloegen de drie nep agenten hun slag. Het echtpaar werd beroofd van enkele bezittingen. De buit bestond onder andere uit geld en sieraden.

Een woordvoerder van de Surinaamse politie heeft laten weten dat burgers ten alle tijden alert moeten blijven bij dergelijke situaties. Het kan voor komen dat u een agent in burgerkleding treft. In dat geval is de agent in burger verplicht zich te legitimeren. Juist op het moment dat een agent in burgerkleding tegen iemand actie onderneemt moeten zij zich legitimeren. Als dit niet gebeurt, dan kan de burger hier uiteraard altijd nog om vragen. Mocht het zo zijn dat een agent zich niet kan legitimeren, dan adviseert de politie om zo snel mogelijk een alarmnummer te bellen: 115 of 179.