door Johan Donner

PARAMARIBO – Het stoffelijk overschot van Stanley Abinie wordt vandaag eindelijk begraven aan de Libanonweg, na acht maanden van familie- en dorpsruzie over een plek voor de begrafenis. De familie heeft uiteindelijk besloten om de vader in de stad te begraven.

De overledene had graag in het door hem gestichte dorp Nazareth (Djëmongo) ter ruste gelegd willen worden. Bepaalde familieleden en dorpsgenoten waren het hiermee niet eens. Een kort geding aangespannen bij de rechter door het gezin van de overledene, met name de weduwe en kinderen, resulteerde in eerste instantie in toestemming om Abinie op Djomongo te mogen begraven.

Echter kwam nagenoeg de totale gemeenschap van Boven-Suriname in opstand die meende dat hun gewoontes nog eens vertrapt waren door de wet. Afgelopen vrijdag heeft het Hof van Justitie de vonnissen in het voordeel van de overledene vernietigd, na acht maanden van rechtszaken in kort geding.

Hiermee is er een eindoordeel gekomen in het maandenlange “gevecht” tussen de familie van de overledene en de bewoners van het dorp Nieuw Aurora.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.