Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Stammen we af van aliens?

“Wat als de mensheid niet ontstond uit zuiver aardse organismen, maar ‘besmet’ werd met buitenaards leven door een inslaande meteoriet?” Die vraag stelden drie wetenschappers aan Harvard zich waarna ze druk aan het rekenen sloegen. Hun conclusie: het zou zomaar even kunnen kloppen. Deze drie wetenschappers van de Amerikaanse University of Harvard stelden Darwins basistheorie in vraag en gingen op zoek naar andere verklaringen voor het ontstaan van het leven op aarde.

Die vonden ze miljoenen kilometers boven onze hoofden in de oneindige leegheid van de ruimte. Daar zweven talloze meteorieten rond. Waar ze vandaan komen is niet altijd duidelijk, waar ze heen gaan nog veel minder. Toch is het volgens het drietal mogelijk dat deze rotsblokken een bron kunnen zijn van levende bacteriën. Bij een inslag op een planeet zouden ze zich dus in principe kunnen voortplanten en het evolutieproces in gang zetten.

Deze vorm van intergalactische bevruchting noemt men panspermie. De theorie gaat al langer over de tongen in wetenschappelijke kringen, maar wordt door de meeste wetenschappers echter als sciencefiction afgedaan. De piste vertoont her en der serieuze gaten waar criticasters maar al te graag op wijzen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.