PARAMARIBO, 4 sep – Staatsolie acht zich best in staat verder te reiken dan de nationale grenzen. Volgens directeur Marc Waaldijk wordt gedacht aan investeren in andere landen. Vooral het westelijk halfrond lonkt. Het investeren zal waarschijnlijk in samenwerking gebeuren met buitenlandse maatschappijen.

Nu al worden de mogelijkheden afgewogen. “Binnenkort gaan wij ook naar de regio kijken. Misschien gaan we daar met anderen deelnemen. Het is een groot risico. Maar we denken dat we langzaam maar zeker op het niveau komen om te proberen”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Deelname in buitenlandse operaties zou ook de eigen bevoorrading kunnen helpen garanderen. Binnen de nationale grenzen is het nog druk zoeken naar voldoende reserves.

Onlangs moest het boren in Commewijne stopgezet worden. Na vier jaar bleken geen direct winbare hoeveelheden te vinden in het oostelijke district. “Een voorlopig besluit. We hebben nu gewoon andere prioriteiten, maar keren zeker terug”, aldus waaldijk. Het boren in andere delen en in zee gaat wel nog door. Staatsolie stop ruim een miljard dollar in de opzet van een grotere raffinaderij. Die moet op den duur de lokale markt compleet voorzien van brandstof.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.