PARAMARIBO, 1 aug – Staatsolie tast diep in de buidel om de veiligheid in en rond de raffinaderij te verbeteren. Volgens de Ware Tijd zal voor tien miljoen dollar moderne technologie worden ingevoerd op de bedrijfsplant. Het Amerikaanse Honeywell is geselecteerd als uitvoerder. Een tweede kandidaat viel buiten de boot.

Dat bedrijf bood een onbekend veiligheidssysteem aan. Daarmee was de kous ook gelijk af. “Het veiligheids- en controlesysteem is eigenlijk de hersenpan van de raffinaderij”, zegt Tom Ketele, manager van het project waarmee de raffinaderij wordt uitgebreid. Honeywell zou tot een selecte groep behoren van een handjevol bedrijven. Alleen deze groep is in staat de benodigde technologie te leveren. Uiterlijk 2014 moet een compleet veiligheidsnetwerk gereed staan.

Het netwerk maakt het mogelijk de elf fabrieken te controleren, die samen de raffinaderij vormen. Volgens Honeywell wordt het een gebruikersvriendelijk netwerk. Het stelt Staatsolie in elk geval in staat productiviteit, winstgevendheid en veiligheid op te voeren. Het oliebedrijf wil de komende tien jaar zijn leiderschap bestendigen als het gaat om duurzame ontwikkeling. Technologie krijgt meer dan ooit een voorname plaats bij dit streven.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.