Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) beschikt als eerste ziekenhuis in Suriname over een “eigen” 64 slides CT-scan.

Deze CT-scan is geschonken door de Staatsolie Maatschappij Suriname en geleverd door Siemens Nederland. De officiële overdracht van deze nieuwe, moderne CT-scan door Staatsolie Suriname N.V. aan de Stichting Sint Vincentius Ziekenhuis vindt op vrijdag plaats.

Siemens Nederland heeft ook een trainer beschikbaar gesteld voor het verzorgen van trainingen aan de röntgenlaboranten. Het ziekenhuis beschikt intussen over vijf gecertificeerde röntgenlaboranten en er zijn reeds proefscans gemaakt met goed resultaat. Als onderdeel van de realisatie van de strategische doelen van het beleidsplan 2013 – 2016 van het ziekenhuis zijn er tijdelijk twee gespecialiseerde Nederlandse röntgenlaboranten aangetrokken, om ons personeel “on the job” verder te coachen en te begeleiden in het gebruik van deze CT-scan, zegt Manodj Hindori, algemeen directeur van het SVZ.

Door deze professionele verruiming van de diagnostische zorg met het daaraan gekoppelde trainingstraject van het betrokken personeel, kan de Surinaamse zorgvrager verzekerd zijn van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening op dit gebied, meent Hindori.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.