PARAMARIBO, 21 okt – Staatsolie gaat ook buiten Suriname op zoek naar aardolie. Volgens directeur Marc Waaldijk heeft het bedrijf Trinidad & Tobago op het oog. Al in 2013 moet het zo ver zijn. Dan wil Staatsolie zich ook buiten de nationale grenzen profileren. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een partnerschap met een groter bedrijf.

Ecopetrol uit Colombia is niet onwillig en de eerste gesprekken zijn hoopgevend. “Het ligt in onze planning voor het komend jaar. We gaan het aan land proberen”, zegt Waaldijk tegenover de Times of Suriname. Trinidad staat bekend als olierijk land en heeft zelf al een bloeiende olie-industrie. Delen van het eiland zijn nog niet onderzocht op voorkomens. De samenwerking met Ecopetrol biedt dan ook minstens uitzicht op een lucratieve onderneming.

Voor Staatsolie kan het uitslaan van de vleugels niet snel genoeg komen. “We doen een voorzichtige stap. We zijn nog klein in de regio, maar we moeten die stap nu wel maken”, aldus Waaldijk. Enkele jaren terug is al geïnvesteerd in een Trinidadiaanse tankeronderneming. Sindsdien staat het neerstrijken in de regio op het verlanglijstje. Waaldijk ziet in Ecopetrol een geschikte partner. Het Colombiaanse bedrijf wil ook voor de Surinaamse kust naar olie vorsen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.