PARAMARIBO, 11 sep – Staatsolie is het best gediend met een manager ‘uit eigen kweek.’ Dit zegt scheidend directeur Marc Waaldijk. Het bedrijf heeft zelf al kandidaten klaargestoomd. Dat is het resultaat van jarenlang voorbereiden. Als de politiek iemand van buiten zou aanwijzen, kan dit leiden tot storingen. “Als je geen gedegen directie hebt, ga je golven maken.”

En die kan Staatsolie precies nu echt niet hebben. “Het bedrijf loopt hard. Als alles zo doorgaat, zullen we dit jaar één miljard dollar verdienen. It’s becoming a big company”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het is dus van levensbelang dat de wisseling van de wacht verantwoordelijk verloopt. Dat is ook zo voorgesteld aan president Desiré Bouterse. Die maakte eerder al kennis met het gemeenschappelijke bedrijfsgevoel bij Staatsolie.

Dat was vorig jaar toen er meerdere namen werden genoemd van politieke loyalisten. Waaldijk moest worden opgevolgd, omdat hij al pensioengerechtigd was. Onder meer de vakbond protesteerde luid. Bouterse besloot toen de directeur te handhaven. Intern is het pad van opvolging al lang geplaveid. “Wij zijn al jaren bezig mensen voor te bereiden en op te leiden voor de topposities. Onze scenario’s zijn al voorgesteld aan de regering”, aldus Waaldijk.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.