PARAMARIBO, 4 jul – Staatsolie blijft hopen en geloven dat er ooit grote hoeveelheden aardolie gevonden zullen worden. Volgens directeur Marc Waaldijk is dit de reden voor de opofferingen die het bedrijf zich getroost en blijft getroosten. De afgelopen jaren zijn honderden miljoenen geïnvesteerd in onderzoek.

Dat zal de komende jaren ook wel doorgaan. “Vooral op zee kost het onderzoek heel veel geld. De risico’s zijn ook hoog. We zijn eigenlijk al zeker dertig jaar bezig”, zegt Waaldijk. Er is tot nog toe niet zo veel gevonden. Toch blijft Waaldijk optimistisch: “We zullen het ook wel vinden.” Met buitenlandse partners wordt verder gezocht. Het moet ook om de olieraffinaderij voor langere tijd te voorzien. De voorraden nu zijn genoeg voor minimaal tien jaar.

De uitbreiding van de raffinaderij is op schema en verwacht wordt dat het werk af is in 2013. De komende tijd wordt ruim twintigduizend kubieke meter beton gestort. Ook worden zo’n drieduizend palen geheid. “We halen het wel”, zegt Rick Vermeersch, manager van het uitbreidingsproject. Evenals Waaldijk ziet hij de raffinaderij op tijd klaar zijn om de totale nationale behoefte te dekken. Behalve brandstof moeten ook kookgas en asfalt geproduceerd worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.