Het volk zal ook een bijdrage moeten leveren aan de ontwikkeling van het land. Er worden huizen gebouwd, fabrieken worden opgezet, er komt een nieuw ziekenhuis, er komt een tram en voor dit alles moet er betaald worden”, sprak president Desi Bouterse vanavond op Tamenga tijdens een manifestatie van de structuren van dat ressort.

Het volk moet volgens de president voorbereid worden op moeilijke en harde tijden, want die komen er aan.

In 2012 heeft de overheid een bedrag van US$ 167 miljoen ontvangen uit de goudsector. De goudprijs is gedaald. Bouterse voorspelt dat de overheid 2014 maximaal US$ 55 miljoen uit de sector zal ontvangen. Dat is een verlies van US$ 112 miljoen. Er zal beleid gemaakt moeten worden om de tekorten op te vangen, zegt Bouterse.

Via diverse programma’s zal het volk duidelijk gemaakt worden wat er speelt. Er zijn harde tijden op komst en het volk zal medeverantwoordelijkheid moeten dragen. “Als wij het volk geen mede verantwoordelijkheid geven, zijn wij onverantwoordelijk bezig”, zei de president.

Vaststaat dat de gemeenschap een bijdrage zal moeten leveren. Wat die bijdrage is, zei de president niet. Er zal volgens Bouterse de komende periode goed met het volk worden gecommuniceerd om duidelijk te maken met welke problemen het land kampt. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.