Door Johan Donner

PARAMARIBO – De minister van Handel en Industrie, Raymond Sapoen, wil dat er zoveel als mogelijk nationale standaarden komen en/of worden ontwikkeld voor alle bedrijfsprocessen, goederen en diensten in alle sectoren van de economie van ons land.

Het Ministerie van Handel en Industrie (HI) is daarom bezig met standaardisatie en certificering van verschillende sectoren en productieprocessen.

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is de officiële autoriteit belast met het standaardiserings- en certificeringsproces in ons land.

Daar worden momenteel voorbereidingen getroffen om alvast te beginnen met de standaardisatie bij de rijstsector. Hierna volgt de pluimveesector wat betreft de etikettering en levering.

Ook de certificering is belangrijk, zodat de productieprocessen voldoen aan de internationale standaarden. “Er is al een pilot project gestart met een aantal bedrijven, maar er komt een nationaal certificeringsprogramma om een groot aantal bedrijven hier lokaal te certificeren”, geeft de bewindsman verder aan.

Hij benadrukt dat standaardisatie en certificering vooral van belang is wanneer onze goederen en diensten geëxporteerd worden.

Volgens minister Sapoen is het ook belangrijk dat producten vernieuwd worden en dat er wordt ingespeeld op de behoefte aan kwaliteit en veiligheid van de consument.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.