De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft bij de termijndeposito veiling deze week een geldhoeveelheid van SRD 375 miljoen binnengehaald. 

Het volume voor de veiling bedroeg SRD 500 miljoen. Zoals gebruikelijk werden termijndeposito’s geveild met drie looptijden. De deelnemende algemene banken waren in de gelegenheid biedingen te plaatsen ter waarde van SRD 250 miljoen voor het 1-weeks TD-instrument, SRD 200 miljoen voor het 1-maands en SRD 50 miljoen voor het 3-maands TD-instrument. 

De algemene banken hebben in totaal SRD 205 miljoen geboden voor de 1-weekse TD’s, welke is toegewezen tegen een rentepercentage van 25,1 %. Dit is een daling van 2,6 procentpunt. Er waren 5 biedingen.

Bij de 1-maandse TD’s waren er 5 biedingen voor een totaal bedrag van SRD 120 miljoen, welke is toegewezen tegen een rentepercentage van 34,9%. Dit is een daling van 2,2 procentpunt in vergelijking met die van de vorige week.

Bij de 3-maandse TD’s hebben de algemene banken 3 biedingen gedaan voor een totaal bedrag van SRD 41,8 miljoen. Dit bedrag is toegewezen tegen een rentepercentage van 39,7%. Dit is een daling van 1,2 procentpunt. 

SS

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.