PARAMARIBO/BROKOPONDO – Het district Brokopondo mag zich in de komende maand mei 2012 verheugen op officiële opening van een ultra modern sportcomplex, een voetbalstadion met alle bijbehorende faciliteiten zoals, tribune, spelersruimten, miniveld en parkeerplaatsen. Dit is een vooruitgang voor Brokopondo, zegt Jerry Finisie, Community Relations Officer bij het goudmijnbouwbedrijf ‘I Am Gold’, nauw betrokken is bij het project.

De technische oplevering is intussen al geweest, maar het nieuwe sportstadion in Wakibasoe-Brownsweg zal de volgende maand feestelijk worden geopend. De afgelopen twee jaar is hard gewerkt om het project uit de grond te stampen. De Stichting Be Innovative van Ilonka Elmont heeft het plan ontwikkeld en ten uitvoer gelegd. Het nieuwe sportcomplex in Brownsweg, Brokopondo heeft ruim 700.000 US dollar gekost en wordt gefinancierd door Staatsolie, IAMGOLD Rosebel Goldmines en de KNVB/Suriprofs.

Voor Ilonka Elmont is het belangrijk dat voor duurzame ontwikkelingsprojecten het bedrijfsleven de juiste houding aanneemt om iets blijvend terug te geven aan de gemeenschap waarin ze opereert. In Suriname gaat het de goede kant op, maar het kan beter, zegt de eertijds internationaal succesvolle sportverdette.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.