Een Chinese vrouw heeft vijf dagen een spin in haar oorbuis gehad. Ze ging met onverklaarbare jeuk naar het ziekenhuis in Changsha, waar een harige spin in haar oor werd ontdekt.

De patiënt, mevrouw Lee, maakte een afspraak bij de KNO-arts. Hij keek met zijn otoscoop in haar oorbuis en zag “vier ogen die terugkeken”.

Toen de arts de patiënte informeerde over zijn vondst, reageerde de vrouw enorm geschrokken. De Chinese website RedNet schrijft dat er verschillende dokters en verpleegsters nodig waren om haar te kalmeren.

De patiënte was naar eigen zeggen haar huis aan het verbouwen en vijf dagen voor haar bezoek aan de arts, had ze even geslapen tussen de brokstukken. Toen ze wakker werd, had ze jeuk in haar oor. De spin is waarschijnlijk tijdens dat rustmoment naar binnen gekropen.

Het beest er met een pincet uit halen bleek geen optie, omdat de spin dieper het oor in zou kunnen kruipen of haar zou kunnen bijten. De artsen besloten het oor van mevrouw Lee te vullen met zout water, zodat de spin vanzelf boven zou komen.

Toen de spin eenmaal uit het oor kwam, bleek hij zo groot als een muntstuk. De Chinese heeft geen oorschade opgelopen.

Het komt vaker voor dat diertjes in een menselijk oor kruipen. Zo droeg een jongetje in 2008 enige tijd een kakkerlak in zijn gehoororgaan met zich mee.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.