Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Speciale Kenniskringbijeenkomst met Diváliviering

In verband met de Diváliviering zal er een speciale Kenniskringbijeenkomst worden gehouden. Dit gebeurt in samenwerking met OHM Suriname en de ambassade van India in ons land. Gastspreker is Mahender Singh Kanyal, de nieuwe Indiase ambassadeur.

In verband met de 15e Bhárat Pravási Divas in Varánasi, Uttar Pradesh, India van 21 tot en met 23 januari 2019, is er een uitgebreider programma opgesteld, anders dan voorgaande edities.

De jaarlijkse Bhárat Pravási Divas wordt gehouden om de Indiase diaspora de gelegenheid te geven over gemeenschappelijke vraagstukken op regeringsniveau te kunnen brainstormen en aanbevelingen te ontwikkelen. Dit jaar is een bezoek aan de Kumbh Melá als extra punt ingelast, waarvan de kosten volledig door de Indiase staat zullen worden gedragen.

Naast dit onderwerp zal ook aandacht worden besteed aan andere lopende projecten van de Indiase regering zoals de 2e editie van het “Bhárat ko Jániye” programma dat een competitie project is om de aandacht voor India te helpen vergroten. Indiase diaspora en anderen vanaf 15 jaar worden uitgenodigd hieraan deel te nemen.

De top 3 winnaars krijgen een gouden, zilveren en een bronzen medaille en kunnen in aanmerking komen voor een 15-daagse reis naar India, inclusief bezoeken aan diverse steden.

De avond wordt besloten met een discussie over het zaken doen met India waarbij de Indiase ambassadeur van de Surinaamse zakenwereld wilt vernemen welke ondersteuning en samenwerking vanuit de ambassade wordt verwacht bij het stimuleren van de handel met India.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.