PARAMARIBO-Special Olympics Suriname organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 augustus voor de veertiende keer haar Nationale Wedstrijden. Deze wedstrijden worden om het ene jaar gehouden, speciaal voor sporters met een geestelijke beperking. Ditmaal doen er 160 sporters, afkomstig van twaalf scholen en/of instellingen mee. Ook is er een team bestaande uit zes atleten op uitnodiging uit Aruba overgekomen.

Special Olympics is een wereldwijde organisatie die al in 1964 haar eerste internationale wedstrijden hield. Het is ontstaan in de Verenigde Staten van America, en werd opgericht door Eunice Shriver-Kennedy, een zus van de toenmalige Amerikaanse president, John F. Kennedy. Sinds die tijd heeft Special Olympics zich enorm uitgebreid, en heeft zich over de gehele wereld gevestigd.

Special Olympics Suriname werd in 1980 door Frank Cameron opgericht, en heeft zich sedertdien beijverd in het naleven van de filosofie van Special Olympics. Er heeft een gestadige groei plaats gevonden door het organiseren van verschillende toernooien en trainingsprogramma’s.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.