De voorzitter van ASWO op het kabinet van minister Amafo van SOZAVO

PARAMARIBO- Om invulling te geven aan het gezamenlijke communiqué uitgebracht door de overheid en Ashiana Werknemers Organisatie (ASWO) was er wederom een werkbespreking gehouden met de bond op het kabinet van minister Alice Amafo. Een evaluatie leerde dat er vooruitgang is geboekt van de gehouden werkbespreking eerder dit jaar ten aanzien van hun wensenpakket.

De achterstallige overwerkvergoeding is betaald. Om het personeelstekort bij huize Ashiana geleidelijk aan weg te werken, is echter een proces ingezet om het personeelstekort op te heffen. De bewakers van huize Ashiana krijgen een Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) opleiding. De bewindsvrouwe heeft hier omtrent reeds groen licht van de minister van Justitie en Politie. Dhr. Snijders is namens de ASWO opgenomen in het Stichting bestuur van huize Ashiana.

De waarnemend directeur van huize Ashiana Mw. Mawie is in overleg met de Dienst Opleiding en Vorming van het ministerie om het personeel van Ashiana in de gelegenheid te stellen om vakgerichte opleidingen en trainingen te volgen. In mei gaat men van start met een opleiding klantvriendelijkheid en computertrainingen.

De overige trainingen worden in de loop van 2012 en 2013 voortgezet. Dhr. D. Rust zal enkele diensten verlenen aan de minister van SOZAVO ter ondersteuning van het seniorenbeleid. Ook bekijkt de directie van huize Ashiana een hefboom te plaatsen bij huize Ashiana.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.