Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Coalitiepoliticus en voorman van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, wil op de meest korte termijn opheldering over de SLM noodlanding van woensdag. Dat zegt hij vanmorgen aan GFC Nieuws. Er moet naar zijn oordeel een diepgaand onafhankelijk onderzoek worden ingesteld.

Een toestel van de SLM met passagiers aan boord moest volgens een verklaring van de maatschappij, wegens een mankement aan een deur van het landingsgestel, al na 45 minuten na het opstijgen terugvliegen naar Schiphol.

De partijleider neemt geen genoegen met de verklaring van de nationale carrier. Hij zal onder meer om die reden in de eerstkomende huishoudelijke vergadering van het parlement, vragen stellen over het naar zijn zeggen: ‘ijzingwekkende’ incident.

“Ik accepteer deze verklaring helemaal niet en zal daarom aandringen op een diepgaand onderzoek. Het is een niet valide argument! 1 ramp is al teveel geweest. Er moet niet gespeeld worden met mensenlevens. Alle veiligheidsvoorschriften moeten strikt in acht worden genomen”, meent de toppoliticus.

Somohardjo die vaak vliegt op de route Paramaribo – Amsterdam en terug, zegt aan GFC Nieuws de gevoelens van de bange passagiers en hun familieleden heel goed te begrijpen. “Ik kan me heel goed voorstellen in welke spanning ze hebben gezeten. Vooral met de gedachten van de SLM- ramp in het achterhoofd. Verschrikkelijk! Traumatisch!”

Overigens kiest Somohardjo ervoor om deze kwestie in een huishoudelijke vergadering aan de orde te stellen omdat er volgens hem te veel negatieve zaken van de SLM in het openbaar zouden komen. “Ik ga dingen zeggen die de maatschappij ernstig zullen schaden. Het is daarom beter om deze aangelegenheid binnenskamers, dus in een huishoudelijke vergadering te bespreken”, laat de PL topman tot slot weten.

GFC Nieuws vroeg een piloot die anoniem wenst te blijven om een reactie. “De SLM neemt alle veiligheidsvoorschriften zeer zeker in acht. Het vliegen met deze maatschappij is uiterst veilig. Incidenten komen trouwens bij elke maatschappij voor. Ik laat daarom met een gerust hart mijn moeder, vader, kinderen en de rest van de familie in een vliegtuig van de SLM stappen”, aldus de piloot stellig.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.