Partijleider Paul Somohardjo.

PARAMARIBO- Vanaf komende donderdag zal  er in het politieke volkscentrum “onder de brug”, voldoende aardappelen, uien en knoflook te verkrijgen zijn. Ook zal er distributie in de verschillende Surinaamse districten plaatsvinden.  Het volk zal bovendien de gelegenheid krijgen om deze basisitems tegen kostprijs in te kopen. Dat zegt Pertjajah Luhur (PL) voorman Paul Salam Somohardjo vanuit de luchthaven van de Ecuadoraanse hoofdstad  Quito aan de nieuwsredactie van GFC Nieuws.

“Wij van de PL hebben de schaarste, waarvan er melding is gemaakt in de media, al voorzien. Mede in dat kader zijn er ruim op tijd  meerdere 40 voet containers met basisgoederen besteld die intussen zeilende zijn vanuit Europa.”

“Het is de partijtop opgevallen dat er telkens rond de ramadanperiode, sprake is van een schaarste. Het is evident dat deze bewust wordt gecreëerd en dat het nodig was daar tijdig op in te spelen. De items worden donderdag verwacht en zijn bestemd voor het Surinaamse volk, in het bijzonder personen die het niet breed hebben. Dus niet voor handelaren die voornemens zijn te wederverkopen”, zegt de toppoliticus die samen met VHP voorzitter Chan Santokhie in het Zuid-Amerikaans land vertoefde voor het bijwonen van een Parletinovergadering die ging over onder meer veiligheid in de regio.

In het PL volkscentrum is het overigens dagelijks een komen en gaan van honderden mensen die goedkoop levensbehoeften inslaan. Een vaste medewerker van de sociale partij zegt aan de GFC redactie dat dit project zeker gekwalificeerd mag worden als zeer succesvol. “De mensen zijn bijzonder dankbaar voor het feit dat ze goedkope basismiddelen bij ons kunnen kopen, dat laten ze goed blijken. De meesten zeggen hierdoor geld uit te sparen en zo maandelijks veel beter uit te komen.”

Somohardjo wordt zaterdagnacht terugverwacht in Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.