PARAMARIBO, 16 nov – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, herkent een fenomeen waar hij als partner in de vorige regering al kennis mee maakte. Aanvallen in de rug ziet hij nu terugkeren als coalitiepartner in het huidige regeerteam. Alleen, het karakter van de aanvallen is nu meer achterbaks van aard. En het gezicht zou niemand minder zijn dan oppositieparlementariër (!) Asiskoemar Gajadin (Nieuw Front/VHP). En daar zitten ambitieuze motieven achter.

Dat Gajadien vragen stelde in het parlement over grond die zoon Bronto Somohardjo ooit kreeg, is niet uit de lucht komen vallen. “Nog voor de komende verkiezingen zal Asiskoemar Gajadin tonen tot welk politiek huis hij precies behoort. Ik voorspel dat Gajadin een dag voor de kandidaatstelling (voor het parlement, red.) geen VHP’er meer is”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Anders valt de ‘aanval’ niet te verklaren.

Gajadien zou met informatie gevoed worden vanuit de coalitie. “Politieke aanvallen zul je altijd hebben, maar ik heb nooit meegemaakt dat dit op zo een laffe manier gebeurt. Indertijd waren er ook politici bij de NPS (de politieke partij van ex-president Ronald Venetiaan, red.) die het op mij gemunt hadden. Maar zij deden dit tenminste in alle openheid”, aldus Somohardjo. President Desiré Bouterse heeft een onderzoek beloofd naar de zaak van Bronto.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.