De leider van coalitiepartner Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo.

PARAMARIBO – De leider van coalitiepartner Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, vindt het eigenlijk  niet de moeite waard om in te gaan op de volgens hem valse aantijgingen van de voorzitter van de Janta partij, Hardeo Ramadhin. Vanuit Santiago de Chili, waar een Parlatino vergadering momenteel gaande is, zegt PL voorzitter Somohardjo aan GFC Nieuws, dat Ramadhin toentertijd in zijn hoedanigheid van districtscommissaris hem, Somohardjo, adoreerde.

“De bewondering voor mij is echter opgehouden toen Ramadhin enige tijd daarna uit de VHP werd geschopt en bedankt als DC.”

Somohardjo zegt verder dat Ramadhin hem toen onmiddellijk benaderd had om voor hem te bemiddelen bij de oud- VHP voorzitter, Ram Sardjoe, wat echter niet gelukt is. “Ramadhin werd namelijk door de VHP zelf uitgekotst, omdat hij naar men zei gewogen en te licht bevonden was qua capaciteiten.”

“Ik kan niet de schuld daarvoor dragen. Hoe kan Ramadhin pretenderen een politiek analist te zijn en beweren dat ik niets in de politiek heb bereikt? Ramadhin kan niet eens een Rotishop draaien, laat staan dat hij een politiek analist is. Zij prognoses kloppen van geen kant. Hij praat achteraf over van alles en nog wat, dat kan iedereen.”

Ik ben al 40 jaren in de politiek en mijn partij heeft bij de laatste verkiezingen ruim 32000 kiezers achter zich gekregen.

“Ramadhin heeft de Janta partij opgericht, wat een grote partij

De voorzitter van de Janta partij, Hardeo Ramadhin.

betekent, maar hij heeft maar vijf mensen, waaronder zijn vrouw, kinderen en hijzelf achter zich, eigenlijk net zoveel mensen als de vijf letters van zijn partij. Dat is het verschil tussen ons. Ik kan daarom onmogelijk Ramadhin serieus nemen als politiek analist of een voorzitter van een partij. Hij beweert dat we geen kader hebben. Maar het verschil tussen hem en onze Soewarto Moestadja, Raymond Sapoen of Abigail Lie A Kwie is hemelsbreed.  Eigenlijk zou Ramadhin het als clown veel beter doen want zo zien veel notabelen hem al.”

“Ik neem de VHP voorzitter Chandrikapersad Santhoki wel serieus, want die zegt vaak zinnige dingen.” Somohardjo zegt ten slotte aan de redactie dat hij niet van plan is om veel woorden vuil te maken aan Ramadhin. “Het is omdat  GFC het me vraagt, maar anders is het echt niet de moeite waard om te praten over deze zogenaamde analist.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.