PARAMARIBO/MOENGO, 1 apr – Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, houdt alle politieke opties open. Als het aankomt op samenwerken in de aanloop naar de verkiezingen van 2015, kan het alle kanten uit. Dit zei Somohardjo tegen zijn achterban tijdens een bijeenkomst in Moengo, in het district Marowijne. Hoe het ook zij, één zaak is zeker.

PL komt in de regeercoalitie van na 2105. “Pertjajah Luhur is weg te denken. We komen zeker weer in het machtscentrum”, zei Somohardjo. Hij is er van overtuigd dat ook bij de komende verkiezingen voldoende parlementszetels behaald zullen worden. De partij is door de jaren heen gegroeid wat aanhangers betreft. Somohardjo leest dit aan het aantal kiezers dat op PL stemt. Bij elke verkiezing is er als het ware een verdubbeling geweest.

Dus valt in politieke zin beslist niet om PL te draaien. “Zonder Pertjajah Luhur kan geen enkele politieke partij een regering vormen”, aldus Somohardjo. Over samenwerking valt dus altijd te praten. Alleen zal een uiteindelijke keus afhangen van hoe de kaarten liggen. Somohardjo wil dus niet zeggen of het de NDP wordt van Desi Bouterse of het Nieuw Front. Maar ook Abop van Ronnie Brunswijk is een mogelijke partner.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.