door Jennifer Atmodikoro

PARAMARIBO- Paul Somohardjo, de voorzitter van coalitiepartij Pertjajah Luhur (PL), is druk bezig voorbereidingen te treffen voor het operationaliseren van betaalbare thuiszorg voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Dit zegt de toppoliticus aan GFC Nieuws.

De partij, die in zowel Commewijne als Nickerie bejaardenhuizen onder haar beheer heeft, voert momenteel gesprekken met diverse actoren binnen dit segment. Al in zijn periode als minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maakte Somohardjo kenbaar groot voorstander te zijn van deze vorm van zorg voor de gewone man.

“De PL werkt ernaar toe om op korte termijn thuiszorg voor eenieder die daar behoefte aan heeft  toegankelijk te maken. Niet iedereen is thans in staat om de geldende tarieven te betalen. Wij willen daar verbetering in brengen. Ook is de PL voornemens om de drop-outs binnen deze sector te scholen en vervolgens aan het werk te zetten.”

“Partijsympathisanten uit Nederland hebben al toegezegd met de opleidingen te willen helpen. Het uiteindelijke doel is om de behoeftigen die tussen wal en schip dreigen te vallen, op een fatsoenlijke, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare wijze thuiszorg aan te bieden”, stelt Somohardjo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.