PARAMARIBO- Afgelopen zaterdagavond op de feestvergadering van de NDP te Leiding XI A, benadrukte Pertjajah Luhur (PL) leider Paul Somohardjo de belangrijke rol van loyalisten. Hij somde tijdens zijn toespraak onder meer de verschillende verkiezingsdata van de afgelopen 25 jaren op en de daaraan gekoppelde verkiezingsuitslagen van de NDP.

“President, het is erg belangrijk om personen die u altijd hebben ondersteund, de ‘Ston Futu’s zoals Ramon Abrahams, Charles Phalad, mevrouw Jenny Simons en nog anderen op de eerste plaats te zetten. Zij waren vele jaren trouw aan uw zijde, in goede maar ook veel minder glorieuze tijden. Deze personen moeten een voorkeurspositie krijgen ten opzichte van diegenen die de andere kant opkeken toen u niet in het machtscentrum was. Het zijn de echte loyalisten waar u op kunt rekenen”, oreerde Somohardjo.

“Uiteraard moet er plaats zijn voor nieuwkomers, maar de oude garde moet gekoesterd worden en de waardering krijgen die ze verdienen.”

De PL voorman gaf verder ook te kennen dat wederzijds vertrouwen een belangrijke spil vormt bij de samenwerking tussen coalitiepartners. “We moeten elkaar helemaal kunnen vertrouwen. Net als met voetbal. Als een team speelt moet je als speler een voorzet voor de goal durven geven zodat je teamgenoot scoort. Het is niet alleen de speler die dan heeft gescoord en gewonnen, maar het hele team. In de huidige politieke  Surinaamse coalitie is dat de regering Bouterse/Ameerali.”

Somohardjo deelt vanavond aan GFC Nieuws mede, erg verheugd te zijn door de zeer goede samenwerking tussen zijn partij en de NDP. “Ik heb een heel goede verstandhouding  met de president die hard werkt voor land en volk en er echt alles aan doet om Suriname op een hoger niveau te brengen. Er is wederzijds respect en bovenal begrip. Ik ben erg content met de situatie en zie de toekomst zeer positief tegemoet.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.