PL prominent Frans Kasantaroeno. Hij is aangehouden door de politie.

PARAMARIBO- Pertjajah Luhur (PL) leider Salam Paul Somohardjo zegt aan GFC Nieuws, dat de aanhouding van STINASU topman Frans Kasantaroeno geen directe partijaangelegenheid is. Het is een priv√©kwestie, zegt hij. Kasantaroeno is aangehouden naar aanleiding van ‘foute’ concessies die in het Brownsberggebied zijn uitgegeven.

“Ik wil benadrukken dat de schuld van Kasantaroeno nog niet is bewezen. Een persoon is onschuldig tot op het moment dat het tegendeel in de rechtszaal helder is bewezen. Maar indien deze partijgenoot in de fout is gegaan, dan zal de leiding gepaste maatregelen treffen. De PL staat onder meer voor eerlijkheid en transparantie. Het past dus uiteraard niet in de cultuur van de partij dat prominenten zaken doen die illegaal en strafbaar zijn”, oreert de partijleider.

“Als politieke partij heb je overigens niet alles in de hand. Als een lid op eigen initiatief verkeerde handelingen pleegt buiten het gezichtsveld van anderen, kun je moeilijk de partij daar verantwoordelijk voor stellen. Laten wij in ieder geval de uitkomst van het onderzoek¬† afwachten alvorens er maatregelen zullen worden getroffen. Het kan net zo goed zijn dat de man onschuldig is.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.