Paul Somohardjo

door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Pertjajah Luhur (PL) leider Paul Somohardjo staat als speciale afgezant van president Desi Bouterse aan het hoofd van een geplande business meeting in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het organiseren van de meeting die rond begin september wordt gehouden, ligt in handen van de speciale afgezant. Dat zegt Somohardjo vannacht na een vruchtbare coalitietop aan GFC Nieuws.

Het is onder meer de bedoeling om zakelijke besprekingen te voeren met verschillende Aziatische investeerders. Beoogd wordt om grootinvesteerders voor ons land aan te trekken evenals de contacten tussen Surinaamse en Aziatische zakenlieden te intensiveren. Daarenboven zullen de vele mogelijkheden die Suriname te bieden heeft worden gepresenteerd. Ook het verruimen van de afzetmarkt voor lokale producten en diensten krijgt de volle aandacht.

Gemikt wordt op Singapore, Thailand, Indonesië, Australië en andere landen binnen die regio.

De minister van Handel & Industrie, Raymond Sapoen en Hendrik Setrowidjojo van LVV zullen haast zeker deel uitmaken van de delegatie. Somohardjo benadrukt tegenover GFC dat hij ook een beroep gaat doen op andere ministers uit het kabinet om hun medewerking te verlenen.

Evenzo zal aan het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd worden om de assistentie van de Indonesische ambassade in te roepen zodat de nodige voorbereidingen getroffen worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.