KTPI voorzitter Willy Soemita

PARAMARIBO – Volgens KTPI voorzitter Willy Soemita zijn er sinds vorig jaar diverse gesprekken gevoerd met de partij ondervoorzitter Oesman Wangsabesari die tot nu toe op niets zijn uitgelopen. Dat is dan ook de reden waarom het proces dat door partijtopper Wangsabesari is aangespannen tegen de partij gewoon door gaat. Volgens Soemita draagt de KTPI ondanks de zichtbare onderlinge strijd het bewaren van de eenheid binnen de partij en in de politieke middenlijn hoog in het vaandel.

Hij benadrukt dat het KTPI-hoofdbestuur Wangsabesari nimmer op eigen initiatief heeft geroyeerd. Het hoofdbestuur heeft de opdracht gehad van de algemene ledenvergadering (alv) om het lid te royeren. De opdracht is toen uitgevoerd door het hoofdbestuur.

De hoogbejaarde Soemita is nu bezig om de structuren van de partij bij elkaar te brengen. Volgens hem is het de bedoeling om de structuren informatie te geven over het actuele ontwikkelingen binnen de partij. Naar zeggen van Soemita hebben ondertussen meer mensen zich aangesloten bij de KTPI.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.