Het eerste project was op woensdag 25 april op de Mytylschool. Voor zover bekend was het de eerste keer dat een musici de school bezochten en samen met de pupillen muziek maakten. Percussionist Bongo Charlie gaf uitleg omtrent de vele percussie instrumenten, maar nodigde de leerlingen ook uit mee te spelen. Harvey deed ritmes met de hand en in beide gevallen waren er veel lachende gezichten. Dankzij sponsoring uit het bedrijfsleven konden de leerlingen en leerkrachten daarna genieten van snack en drank.

Het tweede project was dezelfde middag. Bij DAF was het verzoek binnen gekomen van de Stichting Rumas onder leiding van Emmy Hart voor een workshop met een groep drop-outs die bij de stichting zijn aangesloten. Daar gingen wij gaarne op in met als resultaat dat 12 jongeren drie uren bezig waren met Harvey. Eerste vertelde hij in grote lijnen zijn carrière en gaf hen als advies mee hun dromen na te streven, maar er altijd en constant mee bezig te blijven. Vervolgens werkte Harvey één op één met de jongeren. Zij die konden drummen, kregen wat kneepjes mee, terwijl de rest hun eerste drumles kreeg. Middels een email van mevrouw Hart begrepen wij de volgende dag dat een vader zijn zoon nog nooit zo gelukkig had gezien. “Hij kwam rennend naar huis om te vertellen wat hij geleerd had. Mevrouw Hart zulke dingen moet men vaker doen voor de jongens”, zei de vader. Voor Harvey was de workshop interessant en lonend. “Je voelt dat je met iets goed bezig bent en je helpt, hoe weinig ook, een paar te vormen.”

Tot slot werd op zaterdag 28 april een bezoek gebracht aan Tembe Art van kunstenaar Marcel Pinas in Moengo. Daar zat een groep van ongeveer 20 jongeren al geduldig te wachten om Harvey. Een groep kreeg de begin technieken, terwijl de drummers van de lokale drumhand de ingewikkelde technieken mochten uitproberen. Alhoewel dat wat moeite kostte, gaven ze de moed niet op, met als resultaat dat het al snel klonk als een drummend geheel. De middag werd voortgezet met een bezoek aan Dantapoe waar er werd gewerkt met een groep enthousiaste jongeren. Terwijl de jongens op de drums bezig waren, klapten de meisjes mee en mochten het ritme meedansen. Mooi om te zien was dat de delegatie op de terugweg naar de boot, het ritme al klappend meekreeg. Enkele talenten werden er gespot en Pinas zal er werk van maken dat deze jongeren meer met muziek kunnen gaan doen.

Al met al zeer inspirerende sociale projecten, waarbij veel talent is gezien. Dit alles is een aansporing voor de organisatie om deze projecten een blijvend onderdeel te maken van het

Drummer Harvey Wirht heeft maar liefst drie sociale projecten afgewerkt tijdens het Giving back 2 my Roots!! project van Develop Art Foundation (DAF). Voor de stichting is het belangrijk dat niet alleen getalenteerde jongeren hun kennis verder ontwikkelen, maar ook dat er aandacht wordt besteedt aan sociale groepen binnen onze samenleving. Giving back 2 my Roots!! project. De workshops en masterclass worden deze week verder voortgezet en het project wordt zondag officieel afgesloten met een eindpresentatie in het CCS en een jam bij Spanato Café.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.