door Robin Rosario

PARAMARIBO – De Pertjajah Luhur (PL) is nu uitgegroeid tot een nationale partij. Zij is nu de derde grootste partij in Suriname na de NDP en de VHP. Dit zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo in een interview met GFC Nieuws. Tijdens manifestaties van de partij zijn alle culturen van het land betrokken, weet hij. “Zo leert men respect hebben voor alle culturen in Suriname”.

Op regelmatige basis worden er sociale activiteiten ontplooid voor ouderen en kinderen “en ook op sportgebied toont de PL haar klasse”. In haar nieuw partijcentrum te Beekhuizen zal de PL ruimte beschikbaar stellen voor indoor-sporttrainingen. Op het gebied van communicatie wordt er erg hard gewerkt. “Radio en tv PL illustreren dagelijks dat de partij niet slaapt en continu haar leden op de hoogte houdt van de jongste ontwikkelingen binnen de PL evenals het land”.

Ook voor wat betreft de educatie zijn er op frequente basis diverse activiteiten gaande. Zo worden onder meer jongeren binnen de partij weerbaar gemaakt en getraind hoe zich te bewapenen tegen politieke tegenstanders. Er worden ook tal van andere trainingen verzorgd door het hoger kader van de coalitiepartij, zegt Somohardjo verder aan de nieuwsredactie.

Dat de partij over een sterk organisatievermogen beschikt is door de jaren heen getoond tijdens de verschillende succesvolle manifestaties, meent de PL-voorman.

De partij, die nooit slaapt , houdt zich volgens de toppoliticus ook intensief bezig met handel en industrie. Zo worden basisgoederen zoals aardappelen, blom en suiker, ingevoerd en tegen kostprijs aan de consument aangeboden. Maar ook het ondernemerschap wordt sterk gestimuleerd. Zo krijgen kleine ondernemers transportmogelijkheden om hun producten rechtstreeks te leveren aan de consument.

De PL is overigens druk in de weer met het opzetten van een steen- en dakplatenfabriek alsook een bakkerij.

De coalitieleider zegt ook veel aandacht te schenken aan het creëren van werkgelegenheid. Op Peperpot in Commewijne wordt er aan bloementeelt gedaan ter stimulering van het ondernemerschap. In Nickerie is er een pellerij waar er ook werkgelegenheid is geschapen.

Op korte termijn wordt er een kredietcoöperatie opgericht. De PL zal bovendien via de pas geïnstalleerde Centraal Jongerenraad (CJR) de jeugd leren om spaarzaam te zijn en niet boven hun stand te leven. Somohardjo benadrukt verder dat het stigma als zou de PL een partij zijn voor alleen Javanen, allang is achterhaald. “De PL is een grote, krachtige, nationale partij voor elke Surinamer die een warm politiek huis zoekt”, aldus Somohardjo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.