Home » Surinaams nieuws » SNL vier punten verwijderd van Hoofdklasse

SNL vier punten verwijderd van Hoofdklasse

De ploeg van SNL heeft zijn ongeslagenschap van 14 wedstrijden donderdag gebracht naar 15. Het team van het Nationaal Leger maakte korte metten met Boma Star en is nu 4 punten verwijderd van het kampioenschap van de SVB Eersteklasse competitie. SNL wist na een 3-0 ruststand, met 5-0 te winnen van de jongens van Magenta.

Het Nationaal Leger startte heel agressief en vanaf het begin zette zij Boma Star onder grote druk. De jongens van Boma Star konden niet omgaan met deze druk, waardoor SNL ook heel vroeg scoorde. Al in de 2de minuut zette Ricardo Loswijk SNL op een 1-0 voorsprong. En voordat de trainer van Boma Star tot actie kon komen om de spelers tot rust te roepen, kregen ze nog een doelpunt tegen. Dit keer was het broertje Donovan Loswijk die in de 5de minuut 2-0 maakte. Na dit doelpunt herstelde Boma Star een beetje en liet daarna zien wat wij van hun gewend zijn. In de 25ste minuut botsten de twee centrale verdedigers van Boma Star tegen elkaar, toen zij voor  een kopbal gingen. Hierdoor kreeg Donovan Loswijk alle ruimte om de 3-0 binnen te schieten.

In de tweede helft zagen we een compleet nieuwe Boma Star, die SNL onder heel veel druk zette met hun de lange ballen. Maar topscoorder Jelany Djemesie werd heel goed afgedekt door de verdediging van SNL. Doordat Boma Star met grote aantallen naar voren ging, ontstonden er veel openingen achterin. SNL maakte gretig gebruik hiervan en het was Patrick Pika die in de 47ste minuut de 4-0 scoorde. Aan de andere kant verdedigde SNL heel goed en maakte alle aanvallen van Boma Star onschadelijk. In de 60ste minuut maakte Donovan Loswijk zijn hattrick compleet, door 5-0 te scoren. Met zijn drie doelpunten heeft Donovan Loswijk nu 16 keer het net weten te vinden in de Eerste klasse. Jelany Djemesie van Boma Star is nog steeds de topscoorder met 22 doelpunten.