PARAMARIBO, 23 jul – De aanleg van de snelweg naar de Johan Adolf Pengel luchthaven begint mogelijk nog dit jaar. Volgens Melvin Foen A Foe, topfunctionaris op het ministerie van Openbare Werken, zijn de ontwerpen al af. Het is nu uitkijken naar een uitvoerder. Grote kandidaat is het Chinese Dalian.

De gesprekken over de daadwerkelijke aanleg zijn al begonnen. De weg moet een hele fysieke verandering teweeg brengen. “Ik verwacht dat deze snelweg een groot verkeersprobleem in Paramaribo kan oplossen, geen chaos meer in de binnenstad” zegt Doen A Foe tegenover de Times of Suriname. Het verkeer van en naar de luchthaven zou dan ook minder stagnatie ondervinden. Volgens de bedenkers is het vooral de bedoeling de overbelasting rond het standcentrum te verminderen.

Dagelijks zijn op vrijwel alle momenten van de dag lange files waar te nemen. Allerlei ingrepen, vanaf meer politietoezicht tot rotondes, hebben niet veel opgeleverd. Van de snelweg wordt dus veel verwacht. President Desiré Bouterse kondigde de snelweg al bij zijn aantreden in het parlement aan. De aanleg zou eigenlijk al een jaar terug moeten beginnen. De financiering bleek achteraf een onderschatte factor. De snelweg krijgt negen fly-overs.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.