GFC NIEUWS- Men zou eens moeten weten wat ik allemaal ben tegengekomen tijdens controlewerkzaamheden in verschillende restaurants in Suriname. De smerigheid in keukens van de verschillende restaurants in Suriname mag men beslist niet onderschatten.  Ook de koks zijn vaak genoeg niet netjes, ruiken zelfs onfris en hebben smerige nagels. Het is vreselijk!

Dat vertelt een ambtenaar die lange tijd heeft gewerkt op een overheidsafdeling die belast was met hygiënecontroles in restaurants aan GFC Nieuws. De ambtenaar die anoniem zijn verhaal doet, adviseert een ieder om alert te zijn.

“Zelf koop ik geen eten in dergelijke restaurants want ik weet wat er gebeurt. Ik heb te vaak de meest smerige toestanden aangetroffen. Men neemt de hygiënemaatregelen vaag genoeg niet serieus. Ga ervan uit dat de meesten last hebben van ratten, kakkerlakken en ander soort ongedierte. Ik heb ratten letterlijk zien lopen op het aanrecht zonder dat iemand er zich iets van aantrok”.

Het verwijt is dat de keuken en omgeving evenals keukenmateriaal onvoldoende of helemaal niet wordt schoongemaakt. Ook de muren, vloeren en tegels zijn vaker niet dan wel goed schoongemaakt.

“Het is misschien cru om te zeggen, maar sommigen van deze restauranthouders en koks zijn gewoon smerig van aard en zullen het nooit leren om netjes te zijn. Het zit gewoon in ze, hoeveel boetes of waarschuwingen je ze ook geeft. Mijn werk leek soms zo zinloos. Ik weet dat sommigen van hen het juist prettig vinden om in een ‘varkensstal te werken. Niemand gaat ze kunnen veranderen”,  is het harde oordeel.

De ambtenaar benadrukt dat gerenommeerde zaken en hotels als Mc Donalds, KFC, Subway, Popeye’s, Torarica en Marriot wel werken volgens alle hygiëneprotocollen en er op hen niets valt aan te merken. “Die zaken zijn wel erg netjes en zo hoort het”, is de uitleg. 

 

Het bericht Smerigheid in keukens restaurants Suriname enorm! De ratten liepen op het aanrecht verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.