Dat telefoons schadelijk zijn voor onze gezondheid, weten we ondertussen al wel. Je kan er een pijnlijke smartphone-nek van krijgen, het blauwe licht verstoort je nachtrust en blijkbaar hebben ook je handen last van al dat gescroll en getik.
We kunnen onze handen niet meer fatsoenlijk gebruiken, en dat is de schuld van de smartphones. Althans, dat beweert chirurg en professor Roger Kneebone die lesgeeft aan het Imperial College in Londen.

Die bezorgdheid ligt in de lijn met eerdere uitspraken van Sally Payne. Zij werkt als ergotherapeut voor kinderen bij het Heart of England foundation NHS trust en stelt dat kinderen minder kracht in hun handen hebben dan 10 jaar geleden. Zo kunnen ze hun potloden en pennen niet meer fatsoenlijk vasthouden, omdat ze het zo gewoon zijn om met technologie te werken.

Nog volgens een Turkse studie uit 2015 die gepubliceerd is in het vakblad Muscle & Nerve hebben frequente smartphonegebruikers vaker last van pijn in hun duim dan mensen die hun telefoon amper vastpakken. De enige oplossing? Je toestel wat vaker links laten liggen, maar toegegeven: dat is niet altijd even gemakkelijk. Sommige kinesisten raden daarom aan om elke dag 10 of 12 keer voor 3 tot 5 seconden lang te knijpen in een stressbal. Een andere goede oefening is je hand voor je gezicht houden, met de handpalm weg van je mond. Met de andere hand duw je de vingers naar beneden om ze te stretchen. Deze oefening kan je met je andere hand herhalen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.