PARAMARIBO – Als de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) op 30 augustus 2012 haar 50 jarig bestaan herdenkt hoopt ze al  volledig ISO gecertificeerd te zijn. Er wordt nu hard gewerkt aan het uit rode cijfers halen van het bedrijf, op basis van het door de Raad van Commissarissen opgestelde bedrijfsplan voor 2012-2015,  dat de parastatale onderneming bedrijfseconomisch weer gezond moet maken.
De SLM is ook drukdoende om nieuwe bestemmingen te openen die een commerciële verbetering zullen brengen. Zo wil men een tweede vliegverbinding naar een nieuwe bestemming in Brazilië en ook een nieuwe vliegroute naar de Canadese hoofdstad Toronto, waarmee ook op de Guyanese markt kan  worden ingespeeld.
De SLM heeft in de afgelopen periode te kampen gehad met hoge brandstofprijzen, die ze deels heeft ingecalculeerd in  haar brandstoftoeslag. Daarbij bestaat het gevaar echter dat de de vliegtickets te duur worden, gelet op de concurrentie met andere luchtvaartmaatschappijen. Onze nationale carrier is vaker gesubsidieerd geworden en zit momenteel nog altijd in de rode cijfers.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.