De SLM blijkt met een capaciteitsprobleem te zitten. Was eerder bekendgemaakt dat de passagiers van de gestrandde vlucht uit Miami, gisteravond naar Paramaribo gevlogen zouden worden, op het laatste moment werd ook deze vlucht gecanceld. De SLM meldt dat pogingen om reserve capaciteit in te zetten worden voortgezet.

De vliegmaatschappij zegt in een perscommuniqué dat zij voor de bediening van de regionale routes over twee B737-300 vliegtuigen beschikt. “Eén van deze vliegtuigen is voor een reguliere grote onderhoudsbeurt in Florida, USA.

Helaas kreeg de andere B737 die werd ingezet om verder de regionale route te bedienen op maandag 1 april 2013, te kampen met een technisch probleem. Hierdoor konden de vluchten naar Belem en Miami niet worden uitgevoerd. Vanuit Miami werd met een Amerikaanse carrier gevlogen naar Aruba, en zou via Aruba met Falcon Air gevlogen worden naar Paramaribo.

Jammer genoeg kreeg de SLM laat de informatie dat ook Falcon Air een technisch probleem had en de vlucht Aruba – Paramaribo en terug niet kon worden uitgevoerd. De passagiers werden op Aruba opgevangen. De SLM heeft geprobeerd capaciteit van andere maatschappijen in te huren, maar deze was vanwege het hoogseizoen niet beschikbaar.

Er wordt met man en macht gewerkt om de SLM B737-300 zo snel mogelijk weer in te kunnen zetten en de opgelopen vertragingen in te lopen. De pogingen om reserve capaciteit in te huren worden voortgezet”, aldus de SLM. De maatschappij zegt dat voor nadere informatie de SLM mediaberichten kunnen worden gevolgd of de SLM infolijn geraadpleegd. De maatschappij biedt haar welgemeende verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.