De weg naar West-Suriname verkeert in een deplorabele staat. De weg is zodanig slecht dat weggebruikers soms uren vastzitten met alle gevolgen van dien. Naar zeggen van de mensen die in de omliggende dorpen wonen, wordt de weg kapotgereden door de ondernemers die in het gebied werken.

Leerkrachten en leerlingen kunnen moeilijk de school bereiken door de deplorabele staat van de weg. “We hopen dat de overheid nu iets gaat doen. Dit kan niet. We zitten al een tijdje met dit probleem. En niemand die ons helpt,” geeft juffrouw Sno aan die dagelijks over de weg moet gaan om les te geven te Pikin Saron.

In gesprek met Suriname Herald zegt de kapitein van Pikin Saron dat er al enige tijd geleden aan de bel is getrokken. “De dc is op de hoogte van deze situatie maar er wordt niets gedaan. Onze auto’s worden kapotgemaakt. Er moet een oplossing komen,” geeft de kapitein aan.

De hoop is dat dit weekend al aan de weg wordt gewerkt. “Wij willen op dit moment de weg niet barricaderen. Dat is niet aan de orde. We zijn vreedzame mensen en willen op een vreedzame wijze tot een oplossing komen. Daarom vragen we de regering voor een duurzame oplossing,” geeft de kapitein aan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.