Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Degenen die worstelen in sociale situaties kunnen een groter risico lopen op mentale en fysieke gezondheidsproblemen.

Dat blijkt uit research van de Universiteit van Arizona in de VS.

Als reden wordt opgegeven dat mensen met slechte sociale vaardigheden de neiging hebben om meer stress en eenzaamheid te ervaren, die beiden een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid, zegt studieauteur Chris Segrin.

De studie is een van de eerste die sociale vaardigheden koppelt aan fysieke, niet alleen mentale, gezondheid.

“We weten al lang dat sociale vaardigheden worden geassocieerd met psychische problemen zoals depressie en angst,” stelt Segrin.

“Maar we wisten nog niet definitief dat sociale vaardigheden ook voorspellend waren voor een slechtere lichamelijke gezondheid. Mensen met slechte sociale vaardigheden hebben veel stress en eenzaamheid in hun leven”.

“Deelnemers aan het onderzoek die tekortschoten in die vaardigheden, rapporteerden meer stress, eenzaamheid en een slechtere algehele mentale en fysieke gezondheid”, aldus Segrin.

Hoewel de negatieve effecten van stress op het lichaam al lang bekend zijn, is eenzaamheid een meer recent erkend risicofactor voor de gezondheid.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.