De 56-jarige Lin, Yuliang is na een gewapende roofoverval te Langatabiki komen te overlijden.

De Recherche van Regio Oost kreeg de melding van de politie van New Mont dat er schoten waren gelost te Langatabiki ter hoogte van km 61. Bij aankomst van de wetsdienaren van New Mont en het RBT-Oost troffen zij twee manspersonen aan die slachtoffers bleken te zijn van een gewapende roofoverval. Daarbij gaf het tweetal aan dat er nog een derde slachtoffer was, maar vanwege de schotenwisseling zij niet wisten waar hij zich bevond. Het vermoeden bestond dat het 3e slachtoffer eveneens schotverwondingen moest hebben opgelopen.

Het voorlopige onderzoek wees uit dat de slachtoffers gezeten waren in een pick-up van het merk Ford Ranger en over de weg naar Langatabiki reden naar de richting van Moengo. Op een bepaald moment kwamen er vijf gewapende en gemaskerde verdachten met jachtgeweren en vuistvuurwapens op de weg, die schoten losten op hun voertuig. Zowel de bestuurder als de twee mede inzittenden raakten gewond. Ze brachten het voertuig tot stoppen, waarbij de daders de autobestuurder R.K. en de mede-inzittende D.B. naar een zijweg brachten en hen gekneveld in een bosschage achterlieten. Na de daad gingen de verdachten er vandoor met een onbekend geldbedrag in SRD en Amerikaanse Dollars, een hoeveelheid ruw goud en de pick-up. Het voertuig dat een aantal kogel- en hagelinslagen vertoonde, werd nabij km 10 door de politie aangetroffen, waarbij het linker wiel was los geraakt.

Na een ingesteld onderzoek in de omgeving troffen de wetsdienaren het lijk van het 56-jarige slachtoffer Lin nog geen 30 meters verwijderd van de weg aan in het bos. Het ontzielde lichaam vertoonde een schotwond aan zijn rechterborst. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. De twee andere slachtoffers, van wie de autobestuurder R.K. niet aanspreekbaar was, werden door de politie van New Mont vervoerd naar de RGD-poli van Moengo. Hierna zijn zij voor verdere medische behandeling verwezen naar de Spoed Eisende Hulp (SEH).
De Recherche van Regio Oost die eveneens terplekke was, heeft het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Lin door de politie in beslag genomen. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

The post Slachtoffer na gewapende roofoverval te Langatabiki overleden appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.